Gyógyszeres kezelések

Az enyhe szorongásos kórképek, hangulati zavarok- túlzott felhangoltság és depresszív állapotok, pánik tünetek, fóbiás félelmek, alvászavarok, pszichotikus állapotok (pl. schizophrenia), öregedéssel járó mentalis, érzelmi - és viselkedésváltozások pszichiátriai gyógyszerekkel való kezelése.

 A gyógyszer sok esetben egy mankó lehet, ami abban segít, hogy olyan állapotba kerüljünk, amikor képesek vagyunk a problémáinkat megoldani, de nem oldja meg a problémát. Máskor ez a végleges megoldás a betegség természete miatt, amikor a tünetek és panaszok enyhítése maga a megoldás.

 

Pszichoterápiák

Ajánlom azoknak, akik akarnak saját magukon, saját magukkal dolgozni azért, hogy a problémáik megoldását önmaguk jobb megértésével, önmagukon való változtatással tegyék meg vagy csak jobban érezzék magukat.

 

A kiképzőmet idézve, "nincs olyan ember, aki ne lenne kompetens a saját problémájának a megoldásában".

 

Egyéni pszichoterápia: integratív hypnoterápia , benne analitikusan orientált beszélgetés, KIP, NLP, Ego- state, kognitív struktúrálás

Ajánlom depresszív állapotok, fóbiás félelmek, pánik betegség, szorongások, alvászavar, testi tünetek- pszichosomatikus betegségek (bőr , hasi és mellkasi panaszok), veszteségek, gyász, kapcsolati konfliktusok esetén vagy ha szeretne fejlődni, saját életében tudatosabbá válni.

 

Keretek: ülésenként 60 perc, heti rendszerességgel, az össz ülésszám problematikától és a kliens vállalásától függően egyéni szerződés szerint alakul.

 

Csoportterápia: analitikusan orientált, szabad interakciós, verbalis lassú nyílt csoport

Ajánlom azoknak akik a problémáikat készek megosztani egy csoport tagjaival és a problémákat valamilyen kapcsolatban élik meg.

 

Enyhe és középsúlyos depresszív állapotok, szorongás, szociális jellegű félelmek, konfliktusos élethelyzetek, ismétlődő veszteségek (munkahelyi, párkapcsolati), önértékelési problémák, önérvényesítési nehézségek esetén.

 

A terápiás csoportban megismétlődik az életünk valamely "csoportjában" ( munkahely, barátok, család) megélt nehézségünk, problémánk, konfliktusaink. A csoporttagok, mint megannyi kis tükör, visszatükröznek minket, ezáltal hozzásegítenek a viszonyulásaink, reakcióink, értékeléseink, viselkedésünk jobb megértéséhez, esetleg megváltoztatásához, ami egy elfogadó, támogató, megértő, biztonságos közegben tud megtörténni.

 

Keretek: ülésenként 2x 45 perc= 90 perc, heti rendszerességgel, javasolt a minimum 1-1,5 éves csoportba járásra elköteleződni a megfelelő hatékonyság érdekében.

 

Rendelésemen minden klienssel egyéni tervet készítünk, közösen beszéljük meg a számára is vállalható terápiát, ami elképzeléseivel egyezik. Ez lehet csak gyógyszerírás vagy pszichoterápia, esetenként a gyógyszeres és pszichoterápia együttes alkalmazása is.

developer:EXP